Holdundervisningen på rideskolen

Vi tilbyder hold til både helt unge børn hvoraf de yngste lige nu er 3 år – og op til voksenhold enten med elev- eller egen hest.

Om Undervisning

Al undervisning på Horse in Harmony rideskolen er tilrettelagt med det formål at give den enkelte elev viden om heste gennem teori og praksis.

Vi tilbyder hold til både helt unge børn hvoraf de yngste lige nu er 3 år – og op til voksenhold enten med elev- eller egen hest.

For at sikre elevernes udvikling benytter vi et diplomsystem bestående af niveau indeling: E,D,C,B,A og A+.

Til hvert niveau foreligger en undervisningsplan, hvori formålet med undervisningen er beskrevet. Eleverne har hver en checkliste, som bliver udleveret ved første undervisning – på denne modtages klistermærker eller markeringer for udført undervisning indenfor de forskellige emner, og elevens undervisning kan på den måde følges.

Hvert emne afsluttes med diplom, hvorved eleven nu kan udføre de i undervisningsplanen påkrævede ting. Når der er udleveret diplom for alle emner på checklisten, er eleven klar til næste niveau.

Se eks. på checkliste E-mærke her og se eks. på diplom for emne E-mærke.

E-mærke er begynder 1, D-mærke svarer til begynder 2, og C-mærke indeholder blandt andet Ute Lehmans Fundament klasse, hvor alle elever bliver filmet og modtager diplom herpå fra Ute.

Nye elever i rideskolen starter på niveau svarende til deres kunnen. Voksenelever eller erfaren ung vil typisk starte på niveau C.

At ride er ingen sag – men at forstå heste kræver indsigt og er nødvendigt for at øge sikkerheden. Derfor er teori, jordarbejde og håndtering ligeså vigtigt som selve ridningen. En typisk ridelektion består af teori og ridning eller jordarbejde og ridning.

Da vi er en udendørs-rideskole, kan der forekomme dage, hvor undervisningen alene er tilrettelagt uden ridning men med heste i stalden og undervisning i det opvarmede rytterrum.

På rideskolen lærer alle elever basisforståelse for hestens kropssprog, hestens måde at lære på, sikkerhed i håndtering – at kunne gennemskue gode og dårlige ”set-ups”, gode staldmanerer, at kunne flytte på alle hestens kropsdele harmonisk og med lette signaler, at ride hesten i alle gangarter og øvelser med harmoni og lette signaler, forståelse for hestens fysik og arbejdsvillighed.

Sidst og allervigtigst lærer eleverne, hvilken indvirkning de selv har på en situation og hvordan en arbejdsvillig og tilpas hest bevares.

Introlektioner

Vi byder dig velkommen og sikrer at du kommer godt i gang!

Introlektionen har det formål at sikre, at både elever og forældre føler sig trygge. Vi har som undervisere et ansvar for sikkerhed og udvikling, og en ny elev på et hold kræver ofte mere opmærksomhed, og det er svært at give den optimale oplevelse for både den nye elev såvel som de elever der allerede er på holdet.

Med introlektionen starter vi med en snak om dit/jeres behov og ønsker, vi giver introduktion til rideskolens faciliteter, udstyret, undervisningsplan og checkliste system og naturligvis hestene!

Første gang er en kombination af snak over en sodavand/kop kaffe og arbejde med hestene. Vi planlægger sammen med jer, hvilket hold, og hvilken hest som passer bedst. Såfremt vores holdtider ikke passer med jeres program, opretter vi hele tiden nye hold, og der kan laves separate aftaler herom.

Rideskolens Hold

Mini

 

varighed 45 minutter

typisk 8 år og yngre

Holdplan & Priser

Barn

 

varighed 60 minutter

8 år og ældre

Holdplan & Priser

Voksen

 

varighed 60 minutter

18 år og ældre

Holdplan & Priser

Vi Har Det Sjovt!

Holdundervisning for VOKSNE 18+

Horse in Harmony rideskolen er for både voksne og børn!
Vi har veltrænede heste til at give dig den bedste oplevelse, og vi har teorien til at bakke træningen op, så du ikke kun lærer HVORDAN men også HVORFOR!

Igennem holdundervisningen for voksne får du helt styr på:

Læringsteori og hestens adfærd.

Basis biomekanik, hestens fysik, gangartsforståelse mv.

Jordarbejde. Kan bestå Ute Lehmans Fundament, herunder longering, og tilvænning.

Grundlæggende ridning. Kan bestå Ute Lehmans Harmonyklasse, herunder lange liner, div. baneøvelser, gangarter, versader og traversader, stilning og bøjning.

VI HAR MASSER AF MULIGHEDER OG VI LAVER GERNE FLEXIBLE LØSNINGER

Mulighed nr. 1

Du har egen hest men ikke mulighed for at tage den med til undervisning.
Månedsundervisning bestående af:

3 x holdundervisning op til 4 pr. hold med rideskolens heste, varighed 60 minutter afhængigt af emne. Både teori og praksis.

1 x hjemmeundervisning hos dig selv. Vi følger op på det, du har lært i lektionerne og trænet med din egen hest.

Pris: 800,- kr. pr. måned inkl. moms plus kørsel
(3 kr./km ved hjemmeundervisning over 20 km afstand).

Mulighed nr. 2

Du har ikke selv hest, men vil gerne lære omgang med hest/ridning.
Månedsundervisning bestående af:

4 x holdundervisning op til 4 pr. hold med rideskolens heste, varighed 60 minutter afhængigt af emne. Både teori og praksis.

Pris: 600,- kr. pr. måned inkl. moms.

Har du selv hest men ønsker at benytte mulighed nr. 2, kan hjemmelektion altid tilkøbes separat efter ønske, pris 400,- kr. pr. gang plus kørsel.

FAKTA

Ingen klubmedlemskab – vi er en privat rideskole.

Både dag-, eftermiddag- og aftenhold.

Holdene sammensættes erfaringsbaseret; dvs. begyndere, igangværende og deltagere med egne heste.

Veltilpassede heste efterset af kiropraktor, tandlæge, sadelmager mv.

Ridelærer

Holdundervisningen afvikles med Frederikke som primær underviser og Helle som ”vikar” og sparring med eks. forældre, ekstra hjælp ved en lektion efter behov mv.

Frederikke Sofie Hansen

Frederikke Sofie Hansen

Frederikke Sofie Hansen er uddannet Psykomotorisk Terapeut og fra foråret 2018 optaget på Blueberry Hill’s uddannelse som Basisinstruktør. Ved siden af har hun selv 3 heste og tilbyder også privat undervisning ude hos kunder og tager også heste i træning og tilridning.

Helle Knudsen

Helle Knudsen

Helle Knudsen er landbrugsuddannet med grønt diplom, har undervist i ca. 15 år, har selv flere heste, hvoraf nogle indgår i rideskolen. Helles passion er at skabe en rideskole, som ikke kun giver eleverne en tryg start med sikkert fundament, men også en skole som kan være forgangsfigur og sætte fokus på udvikling af viden og knowhow i rideskoler generelt.

Hvad Eleverne Siger

Jeg er så glad for, at min veninde anbefalede Helle Knudsen, da jeg ledte efter en rideskole til min datter på 6 år. Pigerne glæder sig til timerne og er begejstrede hver gang de har været afsted. Det allerbedste er, at de får en helhedsorienteret undervisning; de lærer hestens anatomi, hvordan man passer den og hvordan man omgås hesten. De lærer at trække med hesten og få den til at gå, hvor de vil hen. De rider naturligvis også, både alene og sammen, på små og store heste, laver balancetræning og agilityøvelser. Altid sammen med en seriøs og grundig underviser. Det er lige en rideskole efter vores hjerter.

- Lola HouGaard mor til Johanne 6år

Kontakt Os

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at tilmelde dig til undervisning så kontakt Helle på 4052 3956 eller Frederikke 8174 4958 eller mail